PRZEPIS
Spód :
* 1,5 szklanki płatków owsianych
* 1 szklanka daktyli
* 3 łyżki oleju kokosowego
* 2 łyżki kakao
* 2 łyżki wiórków kokosowych
- Daktyle moczymy we wrzątku, przez ok. godzinę, a następnie odlewamy wodę.
- Wszystkie składniki blendujemy razem na jednolitą masę.
- Gotową masą, wykładamy foremkę (u mnie silikonowa).
Masa :
* 400 g jogurtu naturalnego
* 2 serki wiejskie
* 70 g wiórków kokosowych
* 3 łyżki miodu/ksylitolu
* 3 łyżeczki żelatyny
- Jogurt z serkiem wiejskim, wiórkami i miodem, blendujemy na gładką masę.
- Następnie dodajemy żelatynę, którą wcześniej rozrabiamy w odrobinie wody.
- Mieszamy razem wszystkie składniki i gotową masę przekładamy na wcześniej przygotowany spód.
- Ciasto wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.
- Dekorujemy według uznania, a następnie zjadamy, dzieląc się ze swoją rodzinką ;)
SMACZNEGO ! ;)
Jakie to mają być serki wiejskie duże czyli 200 g,czy mniejsze po 150g?
OdpowiedzUsuń