PRZEPIS :
Owoce :
* 350g śliwek lub innych owoców, które lubisz.
* 350g śliwek lub innych owoców, które lubisz.
Ciasto :
* 1 szklanka mąki kukurydzianej
* 1 szklanka mąki ryżowej
* 2 jajka
* 1 szklanka ksylitolu
* 50g roztopionego oleju
* 1 szklanka jogurtu naturalnego
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1 szklanka mąki kukurydzianej
* 1 szklanka mąki ryżowej
* 2 jajka
* 1 szklanka ksylitolu
* 50g roztopionego oleju
* 1 szklanka jogurtu naturalnego
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Kruszonka :
* 1 łyżka ksylitolu
* 3 łyżki oleju kokosowego
* 2 łyżki mąki kukurydzianej
* 2 łyżki mąki ryżowej
* 1 łyżka ksylitolu
* 3 łyżki oleju kokosowego
* 2 łyżki mąki kukurydzianej
* 2 łyżki mąki ryżowej
Wykonanie :
* Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.
* Dodajemy olej, jogurt i dalej miksujemy.
* Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, nadal miksując.
* Masę przelewamy do foremki (u mnie tortownica wyłożona papierem do pieczenia).
* Na ciasto układamy owoce i posypujemy kruszonką.
* Wsadzamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 40-50 minut.
* Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.
* Dodajemy olej, jogurt i dalej miksujemy.
* Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, nadal miksując.
* Masę przelewamy do foremki (u mnie tortownica wyłożona papierem do pieczenia).
* Na ciasto układamy owoce i posypujemy kruszonką.
* Wsadzamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 40-50 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz