Przejdź do głównej zawartości

Fit ciasto biszkoptowe



PRZEPIS

Biszkopt :
* 4 białka
* 1 żółtko
* 70 g mąki ryżowej
* 30 g mąki kukurydzianej
* 6 g proszku do pieczenia
* 1 czubata łyżka ksylitolu
* 100 ml mleka

- Białka ubijamy na sztywno.
- W drugiej misce mieszamy pozostałe składniki na jednolitą masę.
- Masę łączymy z ubitymi białkami, delikatnie mieszając.
- Masę przekładamy do foremki o wymiarach 30x25.
- Foremkę wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni na 10 min.
- Ostudzone ciasto dzielimy na pół i przekładamy masą.

Masa :
* 1 kostka sera twarogowego
* 60 g wiórków kokosowych
* ksylitol do osłody

- Składniki blendujemy na gładką masę.
- Do masy dodajemy pokrojone w drobną kostkę owoce.
- Gotowe ciasto polewamy czekoladą i dekorujemy według uznania.

SMACZNEGO ! ;)





Komentarze